Recipe of Award-winning Bœuf Rossini Purée de Vitelotte Quenelle d'Artichaut et Châtaignes rôties
Title : Recipe of Award-winning Bœuf Rossini Purée de Vitelotte Quenelle d'Artichaut et Châtaignes rôties
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Recipe of Award-winning Bœuf Rossini Purée de Vitelotte Quenelle d'Artichaut et Châtaignes rôties

Hey everyone, it's John, welcome to my recipe site. Today, we're going to make a distinctive dish, Recipe of Super Quick Homemade Bœuf Rossini Purée de Vitelotte Quenelle d'Artichaut et Châtaignes rôties. It is one of my favorites. For mine, I will make it a little bit tasty. This is gonna smell and look delicious.
When it comes to cooking wholesome meals for the families, there's always some degree of dissention among the positions. The good news is there are recipes that have become healthy but also the healthy temperament of these recipes is somewhat disguised. What they do not know in such instances truly should not attract harm their way (outside of allergies, which will never be discounted ).
Which means at any particular time in your cooking cycle cycles there's quite probably someone somewhere that is worse or better at cooking than you. Take heart from this because even the very best have bad days when it comes to cooking. There are a number of people who cook for different reasons. Some cook as a way to eat and live although some cook because they actually like the process of ingestion. Some cook during times of emotional upheaval yet others cook out of utter boredom. No matter your reason behind cooking or understanding how to cook you should always begin with the basics.
Yet another fantastic bit of advice when it comes to cooking staples would be to use more straightforward recipes for some time and then expand your own horizons to the more elaborate recipes that abound. Most recipes will have a small note in their degree of difficulty also you're able to read through the recipe to see whether it really is something you are thinking about preparing or certain that you can prepare. Remember Rome wasn't built in a time and it'll take quite some time to create a reliable'repertoire' of recipes to work to your meal preparation spinning.
Many things affect the quality of taste from Bœuf Rossini Purée de Vitelotte Quenelle d'Artichaut et Châtaignes rôties, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Bœuf Rossini Purée de Vitelotte Quenelle d'Artichaut et Châtaignes rôties delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Bœuf Rossini Purée de Vitelotte Quenelle d'Artichaut et Châtaignes rôties is 4 personnes. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
To begin with this recipe, we must prepare a few components. You can have Bœuf Rossini Purée de Vitelotte Quenelle d'Artichaut et Châtaignes rôties using 12 ingredients and 7 steps. Here is how you cook it.
#janvier
Ingredients and spices that need to be Get to make Bœuf Rossini Purée de Vitelotte Quenelle d'Artichaut et Châtaignes rôties:
- 4 filets de bœuf
- 4 escalopes de foie gras de canard cru
- 400 g pommes de terre Vitelotte
- 150 g beurre
- 10 cl lait
- 1 petit bocal de cœur d'artichauts
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 2 gousses d'ail
- 12 châtaignes avec peau
- gros sel
- fleur de sel
- poivre moulin
Steps to make to make Bœuf Rossini Purée de Vitelotte Quenelle d'Artichaut et Châtaignes rôties
- Commencez par la cuisson des châtaignes : utilisez une vielle poêle qui vont servira que pour les châtaignes. Incisez d'une croix la partie arrondie avec un petit couteau, en prenant soin de ne pas couper la pulpe mais uniquement la peau et la peau fine, il sera donc très facile de les éplucher.
- Laissez chauffer quelques minutes puis placez les châtaignes avec la partie coupée dessus, saupoudrez légèrement la surface avec de l'eau à l'aide de vos doigts (comme si vous deviez éclabousser quelqu'un), puis couvrez-les avec un couvercle. Faites cuire à feu doux en les secouant régulièrement pendant 30 à 35 minutes jusqu'à ce que la peau des châtaignes s'ouvre. Arrosez de temps en temps de quelques gouttelettes d'eau.
- Passons à la purée : lavez les pommes de terre vitelotte. Faites-les cuire dans une casserole remplie d'eau froide salée au gros sel. Piquez avec la pointe d'un couteau pour vérifier la cuisson (environ 20 minutes selon la taille). Pelez les pommes de terre encore chaude puis passez la chair au moulin à légume.
- Desséchez légèrement la chair à la casserole sur feu doux en remuant régulièrement. Incorporez 100 g de beurre petit à petit en remuant énergiquement. Détendre votre purée avec le lait préalablement chauffé. Salez et poivrez à votre convenance. Maintenir au chaud.
- Pour la tapenade d'artichauts : dans un robot ou au blender, mixez les cœurs d'artichauts (égouttés) avec l'huile d'olive, les gousses d'ail épluchées. N'en faites pas une purée, elle sera meilleure s'il reste quelques petits morceaux. Assaisonnez à votre convenance et réservez au frais.
- Pour finir la cuisson du Bœuf : faites chauffer 50 g de beurre dans une poêle. Lorsqu’il devient mousseux déposez les filets de bœuf, faites-les cuire 2 à 3 min par face en arrosant régulièrement de beurre. Salez et poivrez à votre convenance et retirez-les. Jetez la graisse. Dans la poêle vide mais non lavée, faites saisir les escalopes de foie gras 1 à 2 min par face.
- Le dressage : réalisez une quenelle de Tapenade d'artichauts à l'aide de 2 cuillères à soupe. Servez la purée dans un emporte pièce, déposez le filet et par dessus le foie gras, et décorez de quelques châtaignes. Donnez un tour de poivre moulin sur la viande, un peu de fleur de sel partout et dégustez aussitôt !
It's those little actions you take towards your objective of cooking healthy foods for your family that may matter a lot more than any giant leap. Before you know it that you will find that you have greater energy and a much better sense of general wellbeing than you'd have imagined before changing your cooking customs. If that is not sufficient to encourage you nevertheless, you could always check out the excuse to go shopping for new clothes once you lose a size or two.
So that's going to wrap this up with this special food Recipe of Any-night-of-the-week Bœuf Rossini Purée de Vitelotte Quenelle d'Artichaut et Châtaignes rôties. Thanks so much for your time. I'm confident that you will make this at home. There's gonna be more interesting food in home recipes coming up. Remember to save this page in your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!